Pirkanmaan ulkoilu- ja retkeilykartta
  Pirkanmaan kuntalinkit
  Linkkilista

Eräpyhä, Orivesi

Vuonna 2004 hankittu Eräpyhän virkistysalue sijaitsee Längelmäveden rannalla Uiherlan kylässä noin 20 kilometrin päässä Oriveden keskustasta. Viitoitus Eräjärvelle johtavalta tieltä no 3260 Eräpyhän paikallistielle, jonka varressa noin 5 kilometrin päässä on opastus Eräpyhän niemeen. Alueen pinta-ala on 1,67 hehtaaria ja se rajoittuu Oriveden kaupungin omistamaan Eräpyhän luonnonsuojelualueeseen, jonka pinta-ala on 14 ha.

Luonnonsuojelualueella on noin 3 kilometrin pituinen patikkapolku. Maasto on pääosin hyvin jyrkkärinteistä ja kivikkoista. Niemen kärkiosassa on muinainen uhripaikka, jota kutsutaan Nunnankirkoksi. Alueella on myös vanha maasälpälouhos.

Virkistysalueella on laavu, tulentekopaikka, pöytä-penkkiyhdistelmä, laituri ja käymälä. Eräpyhän patikkapolku kulkee alueen poikki rantaviivan tuntumassa.

Kartalla

Erapyha_ranta.jpg Erapyha_laavu.jpg